Pannulla paahtumassa myskikurpitsan siemenet, lautasilla sipulia, tomaatti-basilikaseos ja omenalohkot. Uunissa paahtumassa myskikurpitsapalat. |
Bruschetassa keltaisia, tummia ja tavallisia punaisia kirsikkatomaatteja, vähän punasipulia (äidin kasvimaalta), valkosipulia, basilikaa ja oliiviöljyä. |
Pääruokana tarjosin ekaa kertaa kokeilussa ollutta myskikurpitsarisottoa. Kurpitsan paahdoin uunissa, siemenet pesin ja paahdoin sitten pannulla ja muuten risottopohja oli perusrisottoa. Paahdettu kurpitsa soseutettiin sauvasekoittimella ja risoton ollessa melkein valmista sose vaan lisättiin risoton sekaan. Aika yksinkertaista.
En itse tykkää voista risotossa, joten kaverit saivat lisätä voin pöydässä annoksiinsa. Itse lisäsin vain parmesaaniraastetta. Ja ihan päällimmäiseksi vähän paahdettuja siemeniä ja rucolanlehtiä.
Kurpitsarisottoa |
Nyt alkoi jo vatsat olla täysiä, mutta vielä piti saada jälkkäriäkin. Tällä kertaa ei ollut tarjolla kakkua (joita meillä yleensä syödään), vaan Kotikokki.netin reseptillä tehtyä omenahyvettä, joka on herkullista. Ja helppo tehdä ja onnistuu aina, kunhan vaan omenat ovat hyviä. Siinä lohkotut omenat vaan huiskaistaan vuokaan ja päälle laitetaan seos, jossa voita, kaurahiutaleita, sokeria ja mantelirouhetta sekä ripaus kanelia. Kaikki sekaisin ja puoli tuntia uunissa. Annoksen päälle vähän jädeä tai vaniljakastiketta. Nyt oli vaahdotettua vaniljakastiketta.Tai kuten minulla yleensä: vaniljakastiketta omenahyveellä.
Vaahdotettua vaniljakastiketta ja omenahyvettä. |
Sitten olikin hyvä siirtyä sohvalle lasien kanssa nauttimaan. Ilta sitten venyikin... Koska meillä oli niin mukavaa.
#tyttöjenilta #kotikokkinet #kurpitsarisotto #bruschetta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti