lauantai 8. lokakuuta 2016

Tyttöjen ilta

Perjantaina vietettiin entisten työkavereiden, nykyisten ystävien, kanssa tyttöjen iltaa. Ruokapöydän ääressä tietenkin. Ruoan valmistelu alkoi jo päivällä, kun oli muista velvotteista selvitty.


Pannulla paahtumassa myskikurpitsan siemenet, lautasilla sipulia, tomaatti-basilikaseos ja omenalohkot. Uunissa paahtumassa myskikurpitsapalat.
Alkuun tarjolla oli bruschettaa: omaan juureen leivottu maalaishiivaleipä voideltiin öljyllä ja siveltiin valkosipulilla, paahdettiin uunissa ja kuorrutettiin pilkotulla tomaatilla ja basilikalla. Leivän leivoin jo aikaisemmin ja kaivoin nyt pakkasesta. Tämähän oli niitä pataleivän pataan kiinni jääneestä osasta juureksi tehtyä juurta ja siitä leivottua tiivistä leipää. (Ens kerralla täytyy juureen lisätä enemmän hiivaa.)


Bruschetassa keltaisia, tummia ja tavallisia punaisia kirsikkatomaatteja,  vähän punasipulia (äidin kasvimaalta), valkosipulia, basilikaa ja oliiviöljyä. 
 Hyvää oli. Kyytipoikana oli proseccoa, joka myös oli hyvää. 

Pääruokana tarjosin ekaa kertaa kokeilussa ollutta myskikurpitsarisottoa. Kurpitsan paahdoin uunissa, siemenet pesin ja paahdoin sitten pannulla ja muuten risottopohja oli perusrisottoa. Paahdettu kurpitsa soseutettiin sauvasekoittimella ja risoton ollessa melkein valmista sose vaan lisättiin risoton sekaan. Aika yksinkertaista. 
En itse tykkää voista risotossa, joten kaverit saivat lisätä voin pöydässä annoksiinsa. Itse lisäsin vain parmesaaniraastetta.  Ja ihan päällimmäiseksi vähän paahdettuja siemeniä ja rucolanlehtiä. 
Kurpitsarisottoa
Kyytipoikana taas proseccoa. Ja vähän luomuviiniä. Tällä kertaa en tullut kiinnittäneeksi huomiota viiniin, hyvää oli ja sopi hyvin risottoon. Risotossa oli makeutta, jonka kyseinen, kaverin tuoma viini leikkasi ihan kivasti. 

Nyt alkoi jo vatsat olla täysiä, mutta vielä piti saada jälkkäriäkin. Tällä kertaa ei ollut tarjolla kakkua (joita meillä yleensä syödään), vaan Kotikokki.netin reseptillä tehtyä omenahyvettä, joka on herkullista. Ja helppo tehdä ja onnistuu aina, kunhan vaan omenat ovat hyviä. Siinä lohkotut omenat vaan huiskaistaan vuokaan ja päälle laitetaan seos, jossa voita, kaurahiutaleita, sokeria ja mantelirouhetta sekä ripaus kanelia. Kaikki sekaisin ja puoli tuntia uunissa. Annoksen päälle vähän jädeä tai vaniljakastiketta. Nyt oli vaahdotettua vaniljakastiketta.Tai kuten minulla yleensä: vaniljakastiketta omenahyveellä.
Vaahdotettua vaniljakastiketta ja omenahyvettä.
Ja tämän kaiken päälle vielä sitten niitä aikaisemmin viikolla tehtyjä korvapuusteja (ei kuivia känttyjä vaan pakastimesta poimittuna juuri oikeanlaisia). 


Sitten olikin hyvä siirtyä sohvalle lasien kanssa nauttimaan. Ilta sitten venyikin... Koska meillä oli niin mukavaa. 



#tyttöjenilta #kotikokkinet #kurpitsarisotto #bruschetta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti