sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Mifu-testejä

Tällä viikolla testasin taas Mifua (edellisiä testejä sain olla tekemässä muutamia vuosia sitten, kun kuuluin varhaiseen Valion testiryhmään). Nyt olin saanut pari rasiaa Meksikon pippuria tutun kautta ja Kauppahalli24:n viikon tutustumistarjouksena oli rasia originialia. Jotain niistä piti tehdä. 

En löytänyt mistään valmista reseptiä, joka olisi ollut mieleinen, joten lähdin säveltämään vapaasti. 

Lauantaina tein mifu-pihvejä bataattiranskalaisten lisukkeeksi. Vai bataattiraneja mifupihvien kaveriksi, miten sen nyt ottaa. 
Joka tapauksessa tutkin ensin jääkaapin vihanneslokeroa tarkoituksenani naittaa yhteen mifu ja punajuuri ja porkkana. Mutta aika tuli vastaan ruoka piti saada valmiiksi ennen tyttären treenejä, joten juuresten kuorimiseen ei ollut aikaa. Vaan raastoin puolikkaan isosta kesäkurpitsasta ja sitten kumosin sen kaveriksi kulhoon rasiallisen mifua (Meksikon pippuri) sekä jääkaapista löytyneen viimeviikkoisen hummuksen jämän. 

Puolikas isosta kesäkurpitsasta raasteeksi. 

Mifua ja hummusta sekaisin. 
Mifun, hummuksen ja kesäkurpitsan kaveriksi vielä pari kananmunaa. 


  
















Sekoitettuani nämä kolme pääraaka-ainetta: mifu, hummus ja kesäkurpitsa, tarvittiin sideaineeksi kananmunaa (2 kpl) ja sitten vain käsi kulhoon ja sekoittamaan "taikinaa". Tuntui kovasti liian lötköltä, joten kaivoin kaapista korppujauhoa, jota laitoin n. kolme kourallista taikinaan. Vähän vielä mustapippuria myllystä ja sitten taikina oli valmista - olihan mifu maustettua, joten en ajatellut sen kaipaavan muuta (hummuksessahan on jo valkosipulia). 

Muotoilin taikinasta sitten pihvejä (tästä määrästä tuli 7 aika isoa)
Kolme paistamista odottavaa mifu-pihviä mahtui yhdelle Teeman leipälautaselle (kokosuhde)


Mifupihvit pannulla. 
Vähän väriä saaneet mifut. 
Mifut valmiina siirrettäväksi lautaselle ja siitä suuhun. 
 Paistaminen kesti yllättävän kauan ja hellan piti olla tosi kuuma, jotta pihvit kypsyivät ja saivat kunnolla väriä. Varmaan meni yhteensä lähes 20 minuuttia ennen kuin uskalsin siirtää ekan erän lautaselle. Sillä aikaa olivatkin bataattiranskalaiset jo kypsyneet uunissa, joten päästiin syömään.  

Valmiina syötäväksi: mifu-kasvispihvejä ja bataattiranskalaisia
Mifu ei ollut ihan sitä mitä odotin, edes tämä Meksikonpippuri - lautaselle sai taas lappaa chilikastikkeita ja pihveille rouhia lisää pippuria, jotta makua oli riittävästi. Mutta kunnon chilihunnun saatuaan pihvit olivat kyllä ihan syötäviä. Ja bataattiranskalaiset oli taas herkkua. 

Tänään oli sitten uuden mifutestin aika, nyt tulikokeeseen pääsi original-versio, eli se ihan maustamaton. Ja se pääsi uunivuokaan makaronin, fusillin, kasvisliemen, paseeratun tomaatin ja soijarouheen kera. Nämä kaikki sekaisin, mukaan 1 muna ja pari lusikallista jääkaappiin jäänyttä rahkaa ja uuniin n. 45 minuutiksi. Ja sitten oli soija-mifu-makaronilaatikko valmista. Makaronilaatikkoon mifu toi kivaa mehevyyttä. Mutta makua sai kyllä taas laittaa annokseen pullosta. 
#Ensi viikolle on tilattuna Härkistä (ei siis sitä aiemmin testattua Härkäpapurouhetta), ja sen jälkeen voin sanoa, kumpi vie voiton syksyn uutuuksista. Täytyy sanoa, että odotukset Härkistä kohtaan ovat suuret, mifu oli minun makuuni liian mautonta. Kun makuvariantin nimi on Meksikonpippuri, on odotuksena, että mausteisuutta löytyisi, mutta kun ei niin ei. Mehevöittäjänä myös toimi paremmin uunissa haudutetussa kuin pannulla paistetussa ruoassa. Ja valmiita reseptejä kasvissyöjälle voisi olla enemmän, huomioiden satokauden raaka-aineet. Nyt löysin kyllä jauhelihapihvien reseptin, mutta se taas ei käy, kun en lihaa syö. Eli minkä kasvisraaka-aineen kanssa mifu sopisi parhaiten? Kalliiksi ja hankalaksi tulee itse testailla. Tulee nämä testiruoat kyllä nyt syötyä, jos vaan eivät ehdi pilaantua ennen ja kunhan mausteita on riittävästi käden ulottuvilla ruokailuhetken aikaan. '

Mukavaa ruokaviikon alkua! 

#mifu #makaronilaatikko #kasvisruoka #kasvispihvit   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti