sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Hummus pitkän kaavan mukaan

Yhtenä iltana alkoi tehdä mieli hummusta. Oli syynä kasvissyöjän proteiininpuute vai mikä, mutta sitä piti saada. Ei tosin onnistunut ihan samana iltana, kun ensin piti liotella kuivia kikherneitä (10-12 h liotus). Ja seuraavana iltana sitten oli treenejä ja muuta, joten keittäminenkin vielä siirtyi. No viikonloppuna sitten! 
Valmiiksi liotetut kikherneet kattilaan ja sitten loppuhommiin. 

Kaivoin netistä reseptiä "hummusta kuivatuista kikherneistä" ja löysin tämän Hiidenuhman keittiön version: http://hiidenuhmankeittiossa.blogspot.fi/2014/04/hummus.html 



Sevanin kik-herneillä ja tahinilla hummushommat hoituu

Linkin ohjeiden mukaan sitten aineksia pöydälle ja hommiin. Edellisellä hummus-kerralla oli käytössä joku muu resepti ja siinä oli mukana sipulia. Joten lisäsin tähänkin äidin kasvimaalta peräisin olevia miniatyyrikokoisia salottisipuleita kokonaista 3 kappaletta. 
Valkosipulit ja salottisipulit lähdössä liikkeelle.
Päälle liotetut ja keitetyt kikherneet sekä tahini ja kone käyntiin. Onneksi on kone käytössä, Tahini oli seissyt jonkin aikaa jääkaapissa (puolikas purkillinen), joten se oli vähän kuivaa. En olisi jaksanut käsivoimilla tehdä ihan sileää tahnaa. Konettakin sai pyörittää aika pitkään, mutta tuli oikein tasainen, sileä tahna. 

Vielä tahini ja kik-herneet. Kohta kone käyntiin. 

Tässä reseptissä nesteenä oli vain kylmää vettä, joten valmiin hummuksen päälle lorautin sitten aikamoisen määrän oliiviöljyä. Lisäksi vaan paprikajauhetta. Ja sitten paahdetun leivän päälle. 
Hyvää mielelle ja keholle. 
Sileääkin sileämpi valmis hummus, päällä oliiviöljyä ja paprikajauhetta.
 Ja yksinkertaista ja edullistakin. Raaka-aineina siis kik-herneet, tahini, sipuli ja valkosipuli, vähän vettä. Kaikki onnellisesti sekaisin ja valmiin tahnan päälle oliiviöljyä ja paprikajauhetta. 

Hyvää hummustelua kaikille! 

#hummus #kikherne #tahini #ihanitetein

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti