torstai 20. lokakuuta 2016

Avokadopastaa ja pataleipää

Eilen testasin vihdoin ja viimein Gullichsenien kuuluisaksi tekemän avokadopastan: http://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/reseptit/resepti/avokadopasta-a-la-alexander-gullichsen/5651902 
Tosin en malttanut olla sitäkään tuunaamatta. Kaveri, jolle avokadopastaa syötin, ei syö kuin "ihan vähän vain" chiliä, joten reseptistä poiketen annoksessa oli vain ehkä sentin mittainen pätkä tuoreesta punaisesta chilistä hienoksi silputtuna. Itseäni varten tein toiseen astiaan runsaampichilisen avokado-lisukkeen laitettavaksi perusannoksen sekaan (tupla-avokadot, nam). Ja tietysti smoky piri-piri -seos vielä varmuuden vuoksi lautasen vierellä. 

Lisätuunaus vielä paahdetuista tomaateista (15 minuutiksi 225-asteiseen uuniin puolikkaita kirsikkatomaatteja, jotka kääntelin öljy-basilikasilppu-valkosipulisilppu -seoksessa) ja sitten oli annokset valmiit. 
Avokadopastaa ja paahdettuja kirsikkatomaatteja
Namia!!! Jos pinjansiemenet olisivat olleet vähän järkevämmän hintaisia, olisin paahtanut niitäkin tuohon päälle. 

Pastan kanssa tarjoilin tuoretta pataleipää Pirkan reseptin mukaan (kts. https://www.k-ruoka.fi/reseptit/pataleipa). Ja taas se pakollinen tuunaus: osan jauhoista ja auringonkukansiemenet korvasin desillä Fazerin Alku-puuroa, jossa on kaurahiutaleita ja siemeniä. Toimii! 
Tällä kertaa myös voitelin äidiltä saadun perintöemalipadan pohjan etukäteen ja liekö salaisuus siinä, mutta nyt leipä myös irtosi padasta ihan itsestään, kunhan heilautin pataa. Kun viimeksi sitä sai kaivaa veitsien avulla ja siltikään leipä ei irronnut yhtenä, tai edes viitenä palana. 
Pataleipä jäähtymässä
Kaiken kaikkiaan oli oikein onnistunut ateria (joka huuhdeltiin alas pirskahtelevalla sauvignon blancilla). 

Jälkkäriin ei nyt ollut aikaa panostaa, mutta pakastimesta löytyis mokkapaloja, jotka kuutioin suupalakokoisiksi, hyvin upposi nekin. Jo ennen kameran esillesaamista...

Viikonloppuna pitäisi päästä testaamaan paistettavaa raejuustoa, josko siitä saisi pihvejä bataattiranskalaisten seuraksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti