lauantai 24. syyskuuta 2016

Sadonkorjuulasagne


Tällä viikolla testasin ekan kerran härkäpapurouhetta. En siis uutta Härkistä vaan jo aiemmin markkinoille tullutta härkäpapurouhetta. Sekin kyllä Verso foodin. Olen pitkään ollut Kauppahalli24:n asiakas ja heidän uutiskirjeestäään joskus bongasin tämän härkäpapu-kesäkurpitsalasagnen (kts. http://www.versofood.fi/fi/reseptit/kasvis-harkapapulasagne). Olen tosin aika huono reseptinseuraaja, kun ruoanlaitosta puhutaan (leivonta on vähän eri asia), joten usein korvaan jonkun ainesosan sillä mitä kaapista löytyy. En tykkää kesäkurpitsasta yhtä paljon kuin vaikkapa punajuuresta, joten korvasin puolet reseptin kesäkurpitsasta punajuurella, jonka vaan leikkasin hyvin ohuiksi viipaleiksi, jotta kypsyisi kunnolla. 

Ohuen ohuet punajuuriviipaleet (ja silputtu basilika)
















Myöskään keltaista paprikaa ei löytynyt, joten tuikkasin kastikkeeseen jääkaapista löytyneen omenan. Ihan hyvin sekin toimi. Ja Dolmion valmis valkokastike auttoi vähän oikaisemaan.


Härkäpapurouhe, paprika ja omena tomaattikastikkeessa.















Sitten kaikki ainekset vaan ladottiin vuokaan ja tuikattiin uuniin. Vajaan tunnin odottelun jälkeensadonkorjuulasagneni olisi valmista syötäväksi.

Ainekset kerroksittain
Ja valmiina uuniin, vähän parmesania päällimmäisenä.



 Jännitys alkoi tiivistyä jo puolen tunnin kohdalla, mutta vielä piti hetki jaksaa. Vajaan tunnin odottelun jälkeen avasin sitten uunin luukun ja tadaa: 
valmis #sadonkorjuulasagne

Ihan pienen hetken maltoin antaa lasagnen vetäytyä ja sitten kimppuun - miltä maistuu. No ihan jees. Mutta - olen suuri chilin ystävä, joten sitä piti sitten taas latoa annoksen päälle. Eli chilikastiketta meni taas iso loraus. Mutta hyvää - tätä tehdään uudestaankin. 

#sadonkorjuulasagne #marttailu #punajuuret #härkäpapurouhe #chili


























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti