Tänään on bataattipäivä: lounaaksi Pirkan reseptistä sovellettua keittoa. Eli lisäsin yhden porkkanan enkä käyttänyt valmista sosetta, vaihdoin sambal oelekin srirachaan ja tarjoilussa oli persiljan sijaan tuoretta korianteria. Lopputulos oli aika makea lounaalle, joten lisäsin myllystä chilirouhetta. Srirachaa olisi voinut olla enemmänkin, mutta se täytynee lisätä vasta lautasella, jos haluan lastenkin syövän keittoa. Olen myös tottunut suolattomaan ruoanlaittoon, mutta tämä keitto olisi sitä (reseptin mukaisesti) kaivannut. No, srirachasta sitäkin tulee. Keiton kanssa haluan yleensä leipää, mutta nyt olin syönyt leivän eli itsetehdyn porkkanasämpylän jo etukäteen aamun treenin jälkeen, soppaa keitellessäni.
 |
Makeahko bataattikeitto korianterin lehdillä koristeltuna |
Päivällisellä syötiin Soppa365:n bataattiraneja REKO-ruokapiiristä haettujen kalapihvien kera. Ranet olisivat voineet olla rapsakampia eli ensi kerralla paistan niitä vähän pidempään. Kyllä, näitä tehdään toistekin! Myös lapsi söi hyvällä ruokahalulla, santsaten. Minä dippasin bataattiranskalaiset kahteen eri chilikastikkeeseen ja lapsi vain kreikkalaiseen jogurttiin, joka oli mustapippurin lisäksi ainoa kalapihvien mauste. Namia!
 |
Bataattiranskalaiset matkalla uuniin |
|
 |
Bataattiranet kalastaja Kellgrenin kalapihvien ja kreikkalaisen jogurtin sekä chilikastikkeiden | kera |
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti