Mutta kun siitä hommasta oli selvinnyt, ei mennyt kuin hetki ja mantelimassa oli lepäämässä työtasolla. Blenderiin siis 90 g kuorittuja manteleita ja 70 g tomusokeria ja vähän yli ruokalusikallinen vettä. Lisäksi suositeltiin manteliuutetta (ei löytynyt kaapista) ja hyppysellistä suolaa. Lisämaustetta olisi saanut vaikka ruusuvedestä, mutta senkin unohdin, kuten suolankin.
Olen joskus nähnyt kuvia kotitekoisesta marsipaanista, joka on tehty kuorimattomista manteleista ja se näytti rustiikin kivalta, joten en nyt itsekään jaksanut olla supertarkka manteleiden kuorimisesta, siksi massassa on väriä.
Massa syntyi siis helposti blenderissä, siitä syntyi tuollainen pötkö melkein kuin itsestään. Sitten vaan muotoilu pyörittämällä kelmu kiinni ja tiivistetty massa jääkaappiin. Olisi pitänyt pitää vähintään puoli tuntia, mutta pullat huusivat jo pöydällä, joten leikkasin pullaan vaadittavat siivut jo alle vartin jäähtymisen jälkeen. Ja vähän kermaa lisäksi ja hyvää tuli!
Hyvää laskiaista! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti