tiistai 7. maaliskuuta 2017

Tiramisuuuuu

Eilen oli syytä juhlaan ja riensinkin töistä kotiin laittamaan ruokaa ja erityisesti jälkiruokaa. Kiire oli kova, mutkat oli vedettävä suoriksi, eikä vaihekuvia tullut otettua. 
Savoiardi-keksejä en hankkinut, koska pakastimesta löytyi mantelijauhosta tehty sokerikakkupohja. Siitä taitoin muutaman palasen, sulatin hetken pöydällä ja kostutin maito-kahvilikööriseoksessa (en espresso-amarettoseoksessa kuten yleensä). Nyt molemmat syöjät olivat unen tarpeessa, joten kahvi skipattiin jopa jälkkäristä. 
Kakkupalat siis sulivat pöydällä sillä aikaa, kun tein mascarpone-vaahtoa - vaahdotin 2 valkuaista, sitten 2 keltuaista ja vajaa puoli desiä sokeria ja siihen reilut puolet mascarpone-paketista. 
Sitten pyörittelin kakkupalat Kahlua-maidossa, ladoin Kastehelmi-kulhon pohjalle päällekkäin kakut ja vaahdot. Päälle vielä kaakaojauhehuntu ja jääkaappiin. Ehtiköhän annokset olla 3 tuntia jääkaapissa ennen kuin tiramisut menivät parempiin suihin, huuhdeltuna pirskahtelevalla jälkkäriviinillä. Oli hyvää!! 
Kofeiiniton tiramisu sopii iltaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti