torstai 2. helmikuuta 2017

Osasinpas - macchiato macarons

Kerran aikaisemmin olen kokeillut macaronseja ja vaikka ne oli hyviä, oli ne niin littanoita ja noloja, ettei niitä kehdannut näyttää kenellekään. 
Nyt löysin Buzzfeedistä reseptin, joka ei näyttänyt kovin pelottavalta, joten uskalsin ryhtyä uuteen yritykseen. No - eka yritys meni heti alkumetreillä pieleen, kun vaahdotettavien valkuaisten joukkoon meni vahingossa (huolimattomuuttani) vähän mantelijauhoa. No eihän siitä sitten mitään tullut. Saatiin kuitenkin muunnettua taikina kakkutaikinaksi ja nyt on gluteeniton sokerikakkupohja pakastimessa odottamassa lapsen synttäreitä. 

Ja tänään uuteen yritykseen. Resepti on tosiaan yksinkertainen, kts. Buzzfeed/Macchiato macarons

Vanhetin* vaan munat vajaan vuorokauden ja siivilöin kaikki kuivat aineet, jottei vaan olisi mitään sattumia. Helppoa kuin heinänteko. Sitten valkuaiset vaahdoksi, kidesokeri vähän kerrallaan sekaan ja sitten kuivat aineet nuolijalla mukaan. 





Koko höskä pursotuspussiin ja kolikoiksi pellille (tästä reseptistä tuli pieniä kolikoita 2 pellillistä ja 1 isompia. 










Kolikoiden annettiin sitten seistä tunnin ja sitten uuniin 15 minuutiksi. Unohdin jopa kopauttaa pellit ennen seisotusta, vaikka niin olisi ohjeen mukaan pitänyt tehdä ilmakuplien poistamiseksi.Ja nättejä tuli, kauniit pitsireunat ja kaikki. Vaikkeivat kaikki olekaan ihan pyöreitä...



Vielä ei vaan ollut kotona tarpeeksi voita (tai vieraita syömään näitä) täytekreemiin, jota maistiaisissa oli "vain" syksyllä tehtyä uuniomenahilloa. Sekin oli oikein oiva täyte näihin. 
  


Hyvää. Hyvä minä!



*Eli erotellut valkuaiset juomalasissa huoneenlämmössä. 

#itetein #macarons #buzzfeed #macchiato

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti