perjantai 5. huhtikuuta 2024

Vihreä ohratto ja parsaa

Pääsiäisviikonloppuna oli taas aikaa kokkailla. Olin ostanut sitruunoita, että olisin tehnyt sitruuna-marenkitorttua, mutta eihän kotona ollutkaan munia. Eikä risottoriisiä, mutta ruokaohraa löytyi...

Löysin joltain viinisivustolta sitruuna-basilikarisoton ohjeen ja muokkasin siitä itselleni sopivan. Ensin piti karamellisoida salottisilppu (laitoin 3 salottisipulia ja parri valkosipulinkynttä), jonka sitten ajoin hienoksi tahnaksi blenderissä. 

Sitten aloitin ohraton valmistuksen, ensin pannulle öljyä ja ohrahelmet siihen paahtumaan. Kun olivat saaneet vähän väriä ja alkoivat tuoksua paahteiselle, kippasin päälle lasillisen valkoviiniä ja lisäsin sipulitahnan mukaan sekä aloitin hämmentelyn. Vähitellen aina nesteen imeydyttyä lisäilin kasvislientä ja hämmensin. 

Samaan aikaan blenderiin tilkka oliiviöljyä, nippu basilikaa, yhden luomusitruunan kuori raastettuna ja sen sitruunan mehu sekä valkosipulin kynsi ja mustapippuria rouhittuna suoraan myllystä sekä 2 sormisuolakidettä (pari lisää meni liemeen, jonka olin keitellyt muusta kokkauksesta jääneistä kasvisten roippeista ja vedestä). 

Toisella pannulla aloin vähitellen kypsentää myös parsaa. Keitin aluksi vähässä vedessä parsoja ja kun olivat vielä hyvin napakoita, mutta vähän jo kypsyneitä, kippasin jäljellä olevan veden pois ja paahdoin ruskean paistopinnan parsoihin. 

Kun ohra alkoi olla al dente, sekoitin myös basilika-sitruuna -liemen (se voisi olla myös tahna, jos olisi enemmän basilikaa suhteessa sitruunamehuun) ja parmesaaniraastetta ohrattoon. Juuston sulattua annostelin lautaselle parsojen ja parmesaaniraastekeon kera ja aloitin herkuttelun. 

Keväinen ja raikas ateria, joka maistui vielä seuraavanakin päivänä. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti